We verlaten de monniken van de tempelberg, 3 monniken staan op de trap om afscheid te nemen, wij lopen de toegangspoort onderdoor en draaien nog een keer om en buigen naar de monniken, zij buigen terug. Ontroerd lopen we naar de bushalte. Met bus-kabeltrein-trein en metro naar Osaka station, vandaar verder treinen naar Kyoto, waar we de laatste 4 nachten verblijven. Het regent in Kyoto, we nemen een middagje vrij van Japan, lezen, muziek luisteren, scrabble en eten bij Mcdonalds. De volgende dagen is het weer mooi weer en struinen we door Kyoto. Het is geen wandelvakantie, maar we maken toch heel wat kilometers. We lopen het filosofenpad langs wat tempels, nemen nog wat foto’s van Geisha’s. Dit is ons laatste verhaal vanuit Japan, morgenochten met de bus van 05.38 uur naar het vliegveld in Osaka en via Tokyo vliegen we terug naar Nederland.