Als we Yukadana verlaten heeft het geregend, tijdens de treinreis via Nagano naar Kanazawa is er laag hangende bewolking. De volgenden dag in Kanazawa strak blauwe lucht met uitzicht op zee en op de besneeuwde bergtoppen. we slapen op de 13e etage, prachtig uitzicht dus! We krijgen bonnen voor een gratis ontbijt en wat voor een! Fruitsalade, yoghurt, croissantjes met jam/ham en koffie, dat is smullen na 4 ochtenden Japans ontbijt. We bekijken het kasteel en de tuinen, bewonderen de kunstwerken, Kanazawa is een culturele stad.
Koyasan is een toplocatie, we slapen in een tempel met een prachtige aangeklede kamer. ‘s Avonds eten we een heerlijke vegetarische maaltijd wat de monnikken hebben klaargemaakt. De volgende ochtend zitten we om 6.30 uur bij de ceremonie van de monnikken. We bezoeken tempels en stupa’s en slenteren door het dorp op zo’n 1000 meter hoogte. Er zijn hier 156 tempels, maar niet dat we ze allemaal bezoeken… er treedt tempelmoeheid op.