Ohayo (goede morgen). Wij hebben er al een reis van een paar honderd kilometer opzetten vandaag, jullie zijn er waarschijnlijk net uit. De dag dat we naar Miyajima gaan regent het, voor het eerst. Miyajima is een klein eilandje voor de kust van Hiroshima, bezaait met tempels, een tori, toegangspoort in zee tot de tempel. Er is in de tempel een huwelijksceremonie aan de gang. verder het eiland bekeken, heeft ook wel wat zo in de nevel, alleen jammer van de regen.
In Kyoto is het mooi weer, we hebben rondgewandeld door de wijk Gion, bekend van “dagboek van een Geisha” en we hebben een paar leerling geisha’s (maiko’s) ontmoet. Door het leuke straatje ponto-cho met vele eettentjes. Het is zondag, gezinsdag, en de kersenbloesem op zijn mooist, de Japanners zijn massaal op stap. De volgende dag met de trein naar Nara waar een tempelcomplex is (werelderfgoed). Ook daar weer vele Japanse toeristen een een handje vol westerlingen. Mooie tempels, lantaarns, geluksbriefjes en prachtige mensen, soms traditioneel gekleed, soms superhip. Jonge meisjes zijn op zijn hipst met een hotpants aan en kousen tot over de knie, jonge dames dragen graag naaldhakken, maar op een of andere manier zijn de schoenen net 1 maat te groot zodat ze echt moeten stappen. Verder voelen we ons hier van gemiddelde lengte, alhoewel Japanners de laatste jaren ook groeien onder invloed van het westerse fa(s)t voedsel. Het eten op zich is niet duur,je kan het net zo duur maken als je wilt . Honderd yen is € 0,75: koffie in de trein 300 yen, 500 ml bier uit de automaat 300 yen, noodlebar kan je rond de 1000 yen eten, gisteren voor 2000 yen (pp) gegeten klein kommetje soep, kom rijst, prutje, tofu in saus, klein bakje salade en vruchtjes in siroop.
Wat die (fris)drankautomaten betreft, die vind je hier volop. Er is uitgerekend dat per inwoner van Japan 136 blikes per jaar wordt getrokken. (uit een Gajin op de fiets van wereldfietster Josie Dew). Net aangekomen in Hakone, in de buurt van Mount Fuji, prachtig hotel (met internet)
@Lars, die verwarmde WC bril is ook wat voor jou!
@Hendrik: leuk dat je op het blog schrijft, lekker dat RADAR geweest is.
@Jeannette ons Japans gaat met sprongen voor uit, goedemorgen-middag en avond, sorry, tot ziens, bedankt een, twee, drie en het belangerijkste ni biru oftewel 2 bier!